6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

04/11/2020 | άρθρα
Γονεϊκή αποξένωση
Η διαταραχή της ισορροπίας στην ανατροφή των παιδιών οδηγεί σε διάφορα στάδια απομάκρυνσης του ενός γονιού από την καθημερινότητα με αντίστοιχα και ανάλογα προβλήματα και ελλείψεις στην ανατροφή του παιδιού. Σε ακραίες συνθήκες χάνεται κάθε επαφή με τον ένα γονιό. Όταν αυτό συμβεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα το παιδί αποξενώνεται από το γονιό του με σοβαρές συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.
10/11/2019 | άρθρα
Δημογραφικό και διαζύγιο
Το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον ,διότι η δημογραφική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σύνολο των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών αλλά ιδιαίτερα στη χώρα μας έχει διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα η οποία απαιτεί έναν ολικό επαναπροσδιορισμό της οργάνωσης τόσο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας, για την ακρίβεια χρειάζεται αλλαγή της οπτικής, νέες νοοτροπίες και ολιστική προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες.
14/11/2018 | άρθρα
EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Η συνεπιμέλεια των ανηλίκων τέκνων, βασίζεται στις αρχές της νομιμότητας και της ισότητας και αποτελεί εξέλιξη υπαρχόντων θεσμών και διατάξεων, συνεπώς η υιοθέτησή της είναι μονόδρομος για την επίλυση του ζητήματος αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, όπως προκύπτει στις μέρες μας...
18/05/2018 | άρθρα
Μαμά, μπαμπά…γιατί χωρίζετε;
Σε συνέχεια των άρθρων «Πότε να μιλήσω στα παιδιά για το διαζύγιο;» και «Τι να πω στα παιδιά για το διαζύγιο;», έρχεται αυτό το κείμενο για να ολοκληρώσει σε ένα πρώτο επίπεδο την ενημέρωση των γονιών που χωρίζουν σχετικά με τις συζητήσεις που πρέπει να κάνουν με τα παιδιά.
07/03/2018 | άρθρα
Τι να πω στα παιδιά για το διαζύγιο;
Σε συνέχεια του άρθρου «Πότε να μιλήσω στα παιδιά για το διαζύγιο;», θα επιχειρήσουμε να απλοποιήσει κάπως την πραγματικά δύσκολη στιγμή που οι γονείς μιλάνε στα παιδιά για την απόφασή τους να χωρίσουν. Πολλές φορές οι γονείς μπροστά στο φόβο και την αγωνία τους για το πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά στην ανακοίνωση του διαζυγίου αναβάλλουν διαρκώς αυτή τη στιγμή μέχρι που φτάνει ο ένας γονιός να φεύγει από το σπίτι.
16/02/2018 | άρθρα
Πότε να μιλήσω στα παιδιά για το διαζύγιο;
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των γονιών που χωρίζουν είναι η ανακοίνωση του διαζυγίου στα παιδιά. Είναι μια κατάσταση που φέρνει μπροστά έντονα συναισθήματα θλίψης, ενοχής και φόβου για τους γονείς, τα οποία πολλές φορές τους εμποδίζουν από το να μιλήσουν στα παιδιά με τρόπο βοηθητικό και υποστηρικτικό. Σε αυτό το άρθρο και στα επόμενα που ακολουθούν θα επιχειρήσουμε να αποδομήσουμε αυτή τη διαδικασία ξεκινώντας από το πότε θα πρέπει οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους.
23/01/2018 | άρθρα
Να μείνω ή να χωρίσω; Η δύσκολη απόφαση του διαζυγίου.
Το τέλος ενός γάμου αποτελεί μια τεράστια απόφαση και πολλοί περιγράφουν την αγωνία και την κουραστική προσπάθεια μέχρι να καταλήξουν στη "σωστή" επιλογή. Είναι μια διαδικασία με διαρκές "πάνω-κάτω" και "μπρος-πίσω". Μια διαδικασία, που σπάνια περιλαμβάνει βεβαιότητα και σιγουριά.
21/12/2017 | άρθρα
Τα Χριστούγεννα ενός χωρισμένου γονιού
Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Από παντού δεχόμαστε εικόνες από ευτυχισμένες οικογένειες γύρω από το γιορτινό τραπέζι, φέρνοντας προσδοκίες για τέλειες στιγμές. Όμως για τους χωρισμένους γονείς και ειδικά για αυτούς που το περνάνε για πρώτη φορά, αποτελεί μια δύσκολη περίοδο. Προσδοκώντας να υποστηρίξουμε αυτούς τους γονείς σε διαζύγιο συνθέσαμε μια λίστα από υπενθυμίσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες, όταν κυριεύονται από τα δύσκολα συναισθήματα των γιορτών.
06/12/2017 | άρθρα
Η συναισθηματική ευεξία του χωρισμένου πατέρα και η επίδραση της σχέσης του με τα παιδιά.
Μία από τις συχνότερα αναφερόμενες αρνητικές συνέπειες του διαζυγίου είναι η αποδυνάμωση της σχέσης πατέρα-παιδιού. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι το επίπεδο της συναισθηματικής υγείας των χωρισμένων πατέρων σχετίζεται ιδιαίτερα με την ποσότητα της επικοινωνίας του πατέρα με τα παιδιά, το βαθμό εμπλοκής του πατέρα στην ζωή τους και το καθεστώς επιμέλειας. Σκοπός του άρθρου είναι να αναδείξει τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του χωρισμένου πατέρα, οι οποίες σχετίζονται με τη μειωμένη επικοινωνία με το παιδί και να δώσει κάποια ερεθίσματα στον χωρισμένο πατέρα που αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες ώστε να σταθεί απέναντι σε αυτές με τρόπο που βοηθάει τον ίδιο και κατ’ επέκταση τη σχέση του με το παιδί.
22/11/2017 | άρθρα
Γονεϊκή αποξένωση και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία του άντρα
Γονεϊκή αποξένωση ορίζεται ως η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα παιδί που βιώνει το συγκρουσιακό διαζύγιο ή χωρισμό των γονέων του, συμμαχεί με τον ένα γονέα και απορρίπτει οποιαδήποτε σχέση με τον άλλο γονέα χωρίς κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία που να ευσταθεί.
14/11/2017 | άρθρα
Ποιος λέει αλήθεια;
Μια γνώριμη εικόνα από δικαστική αίθουσα: Η Μαρία (μητέρα) κατηγορεί το Γιάννη (πατέρα) ότι συστηματικά δεν τηρεί το ωράριο της απόφασης επικοινωνίας με τον 7χρονο γιο τους. Ο Γιάννης το παραδέχεται, αλλά υποστηρίζει ότι το κάνει γιατί το παιδί διαμαρτύρεται και κλαίει όταν είναι να επιστρέψει στη μητέρα του. Η Μαρία βρίσκει τις κατηγορίες αυτές γελοίες και υποστηρίζει ότι ο γιος της λέει για τον πατέρα του, ότι είναι κακός και ότι τον αφήνει τις περισσότερες ώρες μόνο του στη γιαγιά. Μπορείτε να μαντέψετε ποιος από τους δύο γονείς λέει την αλήθεια;
27/10/2017 | άρθρα
Έρευνες για τη διανυκτέρευση βρεφών και νηπίων με τον πατέρα
Το άρθρο αυτό ασχολείται με συγκεκριμένες έρευνες που αφορούν τη διανυκτέρευση βρεφών, νηπίων και παιδιών προσχολικής ηλικίας σε περιπτώσεις διαζυγίου των γονέων. Θα παρουσιαστεί τι πραγματικά λένε αυτές οι έρευνες χωρίς την απομόνωση και (παρ)ερμηνεία συγκεκριμένων κομματιών των αποτελεσμάτων τους. Θα δοθούν πληροφορίες για κάποιες όχι και τόσο μικρές λεπτομέρειες της κάθε έρευνας, οι οποίες βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πολύ καλή προσπάθεια. Πέρασα πολύ όμορφα και κάλυψα πολλά κενά. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας!

Χρυσούλα Αλειφέρη

 Για το σύντομο χρόνο που μοιράστηκα μαζί σας, ένοιωσα ότι κάνετε μια ουσιαστική δουλειά και πολύ ενδιαφέρουσα που αξίζει τον κόπο! Ενδιαφέρομαι να συμμετέχω και άλλες φορές. Συγχαρητήρια.

Β. Παπαθυμοπούλου

Αυτό που βλέπω και μ’ αρέσει είναι τα στελέχη του ΓΟΝ.ΙΣ πόσο καλά είναι και ενωμένα, γι’αυτό πρέπει και εύχομαι να συνεχίσετε έτσι γιατί πράγματι αυτός ο τομέας είναι πολύ δύσκολος. Συγχαρητήρια από ΕΦΗΜ. Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Γ. ΑΜΕΡΑΛΗΣ

 Ήταν πολύ χρήσιμο που σας γνώρισα όλους, εισηγήτριες, μέλη και συμμετέχοντες! Γέμισα γνώσεις και θετικά συναισθήματα. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για την προσφορά σας και τη φιλοξενία!

Βίβιαν Αντωνοπούλου

 Μια ζεστή αγκαλιά! Που κοιτάτε με σεβασμό και σοβαρότητα το παιδί που κρύβεται μέσα μας! Σας ευχαριστώ για όλα! Τιμή μου που σας γνώρισα, και όσο σας γνωρίζω καλύτερα, τόσο συγκινούμαι!

Φανή Φθ