6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΟΝ.ΙΣ.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Η ατομική συμβουλευτική στο κέντρο στήριξης οικογενειακών σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ είναι εξατομικευμένη διαδικασία με στόχο την αποφόρτιση του γονέα από συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα (οργή, θυμός, απογοήτευση, λύπη, απόγνωση) λόγω της σύγκρουσης, της αποξένωσης και της χρονοβόρας διαδικασίας επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο γονέων. Μετά την αρχική αποφόρτιση οι ειδικοί ψυχικής υγείας εστιάζουν στις σχέσεις γονέα- παιδιού καθώς και την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο γονέων. Η εν λόγω διαδικασία διαρκεί γύρω στους δύο με τρεις μήνες ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά γιατί όταν πρωτοέρχεται το άτομο είναι θλιμμένο, απογοητευμένο και απελπισμένο και στην πορεία εξελίσσεται σε πιο συνειδητοποιημένο και ώριμο γονέα έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο παιδί του και τις συνθήκες που φέρνει ένα διαζύγιο.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Με την ολοκλήρωση της ατομικής συμβουλευτικής το άτομο εντάσσεται σε ομάδα συμβουλευτικής γονέων με στόχο την προσωπική ανάπτυξη του ατόμου μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλους γονείς και βιωματικές ασκήσεις με την παρουσία και υποβοήθηση τόσο από ειδικούς ψυχικής υγείας όσο και από εκπαιδευτικούς, νομικούς και οικογενειακούς θεραπευτές. Κάθε υποστηρικτική ομάδα έχει διάρκεια δύο μήνες και με την ολοκλήρωση παρέχεται από το φορέα βεβαίωση παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια κάθε έτους συστήνονται ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνιακών δεξιοτήτων, αποτελεσματικού γονέα καθώς και μαγειρικών δεξιοτήτων.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σταθερά όλο το χρόνο κάθε εβδομάδα κάθε Πέμπτη να συναντιόμαστε στα κεντρικά γραφεία μας στην Αιόλου 102 (Ομόνοια) στο 3ο όροφο.

Είναι οι ανοιχτές ημιδομημένες ομάδες συνάντησης όπου γονείς μέλη και οχι μόνο συζητούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και με την καθοδήγηση του εντεταλμένου μέλους αναζητούν τις βέλτιστες λύσεις. Στη «κάθε Πέμπτη» οι συζητήσεις αναφέρονται σε ατομικά θέματα διάστασης, διαζυγίου, επικοινωνίας, ενδοοικογενειακής βίας, διατροφής, νομικά ζητήματα, επιμέλειας παιδιού, κοινής ανατροφής.

Στις συναντήσεις αυτές ανταλάσονται απόψεις, εμπειρίες, γίνονται προτάσεις ενώ ταυτόχρονα σε ένα φιλικό περιβάλλον έρχονται τα μέλη μας πιο κοντά, εμψυχώνονται, λύνουν τις απορίες τους και αν θέλουν θέτουν ερωτήματα κ.α.

Προσπάθεια μας είναι να ενημερώνονται συνεχώς τα μέλη μας για οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα δείχνουμε την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κατευθυνθούν, ώστε να προστατεύσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους. Ο θυμωμένος ή πικραμένος γονέας μετατρέπεται σταδιακά σε χρήσιμο γονέα για το παιδί.

Στις ανοιχτές συναντήσεις της «κάθε πέμπτης» η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, ενώ όλοι οι γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΓΟΝ.ΙΣ. και αν θέλουν μπορούν να γίνουν μέλη, ώστε να ενταχθούν στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. και να λάβουν ατομικά εξιδικευμένες υπηρεσίες απο τους ειδικούς επιστήμονες εθελοντές του ΓΟΝ.ΙΣ.

Συντονιστές της κάθε Πέμπτης είναι έμπειρα μέλη και εθελοντές ειδικοί επιστήμονες.

Κάθε Πέμπτη από τις 19.00 έως τις 22.00 στο γραφείο μας Αιόλου 102, Ομόνοια

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΟΛΑΒΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΙΣΗΣ

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ στελεχώνεται από ειδικούς εθελοντές οι οποίοι μετά από την επιμόρφωση μέσα στα πλαίσια του φορέα είναι σε θέση να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες ανάλογα με την ειδικότητα τους στους γονείς που απευθύνονται για στήριξη της γονεϊκής τους ιδιότητας καθώς και για την επίλυση διαφωνιών ή συγκρούσεων μεταξύ των γονέων με την προώθηση βέλτιστων πρακτικών που εδράζουν στην αποτελεσματική επικοινωνία.

Οι ανάγκες της ελληνικής και όχι μόνο οικογένειας (υποδεχόμαστε και οικογένειες αλλοδαπών) έχουν οδηγηθεί στην ανάγκη μεσολάβησης μια και οι περισσότεροι γινόμαστε γονείς χωρίς καν να έχουμε εκπαιδευτεί ή προετοιμαστεί για μια πετυχημένη και δημιουργική πορεία έναρξης, ανάπτυξης και εξέλιξης μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

Oι συνεργάτες του ΓΟΝ.ΙΣ. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, ενώ δεν καταβάλονται κρατικές ενισχύσεις. Τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τις συνδρομές και τις προσφορές φίλων.
Αν σας ενδιαφέρει το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ. ενισχύστε μας για να πετύχουμε περισσότερα.