6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Bιβλίο Δύο γονείς - Έκδοση ΓΟΝ.ΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου


δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού

Έκδοση μκο ΓΟΝ.ΙΣ.


« Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού», των Kyle Pruett, Marsha Kline Pruett.


Οι συγγραφείς ο Kyle Pruett, παιδοψυχίατρος, και η Marsha Kline Pruett, παιδοψυχολόγος, είναι δύο κορυφαίοι επιστήμονες στο είδος τους και ταυτόχρονα δύο γονείς που μεγάλωσαν τέσσερα παιδιά και έχουν δύο εγγόνια. Στο βιβλίο αυτό Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού (Partnership Parenting) μοιράζονται τη γνώση και την εμπειρία τους.


Ο ΓΟΝ.ΙΣ. διαπίστωσε, ότι πίσω από τα προβλήματα στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών βρίσκεται η σχέση του ζευγαριού. Το βιβλίο αυτό επιλέχθηκε γιατί πραγματεύεται την σχέση του ζευγαριού και δίνει πρακτικές λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς και των ζητημάτων που προκύπτουν κατά την άσκηση της γονεϊκής τους ιδιότητας.

Η έκδοση του βιβλίου "Δύο Γονείς για την Ανατροφή του Παιδιού",αποτελεί επιλογή του ΓΟΝΙΣ με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας πιστεύοντας ότι αυτό περνάει μέσα απο τις συλλογικές προσπάθειες και την ανάληψη της προσωπικής ευθύνης.


Το βιβλίο αυτό αποτελεί την βίβλο της Συνεπιμέλειας


Είναι ένας οδηγός για τη συν-ανατροφή του παιδιού, με ξεκάθαρους και τεκμηριωμένους τρόπους διαχείρισης καταστάσεων της καθημερινότητας, από τον ύπνο του παιδιού και το τάισμα του μέχρι την πειθαρχία και το σχολείο. Μέσα από παραδείγματα και καταστάσεις της καθημερινότητας δίνονται επίσης έμφαση και λύσεις για την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας ως γονείς και ως ζευγάρι.


Απευθύνεται σε ζευγάρια γονέων τόσο εντός όσο και εκτός γάμου, σε γονείς ανασυσταμένων οικογενειών που προέρχονται από διαζύγιο, σε μελλοντικούς γονείς, αλλά και σε ειδικούς που ασχολούνται με την οικογένεια και το παιδί όπως δικαστές, δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, συμβούλους οικογένειας και προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδευτικούς.

Ένα βιβλίο που είναι χρήσιμο εργαλείο για την σχέση του ζευγαριού και κατεπέκταση για την αρμονική συνεργασία των γονέων στην ανατροφή του παιδιού. Ο αναγνώστης αποκτά την δυνατότητα κατανόησης του άλλου γονέα και των επιλογών του και παράλληλα τις δεξιότητες γύρω από την άσκηση της συνεργατικής γονεϊκής ιδιότητας. Εξαιρετικά χρήσιμο για ειδικούς αλλά και για όσους αποφασίσουν να γίνουν γονείς.


Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το βιβλίο μπορούν να απευθύνονται στον ΓΟΝ.ΙΣ και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

ΓΟΝ.ΙΣ. Κάθε πέμπτη στα γραφεία Αιόλου 102 (Ομόνοια) και στο τηλ. 210 3251850
ΙΑΝΟΣ , Σταδίου 24 , Αθήνα

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30, στη Σταδίου 24 έγινε παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ
Μιλήσαν:

Δημήτρης Καλαποθαράκος-Πρόεδρος ΑΜΚΕ ΓΟΝ.ΙΣ.

Μαίρη Γεωργιάδου-Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ.


Ανάγνωση παραμυθιού από τη συγγραφέα Αθηνά Μπίνιου

Χάρις Κατάκη ψυχολόγος-πρόεδρος εργαστηρίου διερεύνησης ανθρώπινων σχέσεων

Ελίνα Πανταλέων- ψυχολόγος ειδική στην κινηματογράφο θεραπεία- παρουσίασε αποσπάσματα από ταινίες για τις σχέσεις των ζευγαριών και την ανατροφή του παιδιού

Γιώργος Ζώρζος -παιδοψυχίατρος

Συντόνιζε Κική Τριανταφύλλη

H εκδήλωση έκλεισε με Τάγκο με τους χορευτές της Academia del TANGO Καρολίνα Κουρτίδου και Αλέξανδρο Παλαιολόγο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ A , B , Γ και φωτογραφίες απο την παρουσίαση
ΔΕΙΤΕ σχόλια ειδικών - αποσπάσματα απο το βιβλίο Α , Β

Ευχαριστούμε θερμά τα οπτικά Μακρυπόδης
και την εταιρεία Image Media group
για την σημαντική βοήθεια που μας προσέφεραν στην εκτύπωση του βιβλίου.

 

Σχόλια από το βιβλίο «Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού» των Kyle Pruett και Marsha Kline Pruett (Έκδοση ΓΟΝ.ΙΣ, 2013).

(Από το Μέρος ΄Β, Κεφάλαιο 7 «Πειθαρχία»)

Σοφία Μαυραγάνη, Ψυχολόγος
 
(Από το Μέρος ΄Β, Κεφάλαιο 7 «Πειθαρχία»)

Όταν πρόκειται για την οριοθέτηση των παιδιών, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα συνήθως έχουν διαφορετικούς στόχους ως προς την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή τους ως γονείς μέσα στο πλαίσιο συν-ανατροφής, αν δεν διαχειριστούν τους διαφορετικούς αυτούς τρόπους προσέγγισης με προσοχή και διαλλακτικότητα.

Οι επιλογές μας όσον αφορά στην ανατροφή του παιδιού πηγάζουν από το προσωπικό μας ύφος και υπόβαθρο, το οποίο καθορίζεται από ισχυρές οικογενειακές και πολιτισμικές παραδόσεις. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πόσο συχνά οι άνδρες και γυναίκες πειθαρχούν με ένα τρόπο που έχει σχέση με το φύλο τους, η μητέρα με ένα στυλ «διαπραγματεύσιμο-κοινωνικό» και ο πατέρας με ένα στυλ «επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε». Στόχος μας είναι η μετάβαση από από το προσωπικό ύφος ανατροφής του παιδιού στη συνεργατική ανατροφή του παιδιού με κοινό στόχο τη δημιουργία της κατάλληλης πειθαρχίας-οριοθέτησης που θα συνδυάζει την αυστηρότητα και την υποστήριξη στο παιδί μας με τον πιο ισορροπημένο τρόπο.

Η πειθαρχία για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να είναι διαδικασία μάθησης, να «ενθαρρύνει» δηλαδή τα παιδιά να συμπεριφέρονται με ένα θετικό, κοινωνικό τρόπο. Δείχνουμε περήφανοι και στηρίζουμε το παιδί μας για ότι πέτυχε. Την επιθυμητή συμπεριφορά την επιβραβεύουμε με ένα απρόσμενο δωράκι. Το παιδί ενθουσιάζεται και το βλέπει ως γενναιοδωρία, σε αντίθεση με την ανταμοιβή που εισπράττει όταν εκπληρώνει κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί απέναντι στους γονείς του.

Σημαντικό ρόλο στην οριοθέτηση του παιδιού μέσω της μάθησης παίζουν και οι αξίες μας ως γονείς. Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε τις αξίες στα παιδιά μας είναι να τις εφαρμόζουμε εμείς οι ίδιοι. Τα παιδιά αντιγράφουν τη συμπεριφορά μας. «Βάλτε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στις δικές σας θετικές δράσεις», προτρέπουν οι Kyle Pruett και Marsha Kline Pruett.

Στην οριοθέτηση του παιδιού βοηθάει και ο διάλογος που έχει να κάνει με το λόγο και την πειθώ. Διάλογος που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να σκεφτεί τις επιλογές του και μετά να πείσει και τους άλλους για την επιλογή του. Ο διάλογος με το παιδί μας προϋποθέτει το διάλογο με το σύντροφό μας. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας θα πρέπει να μάθουν την τέχνη της πειθούς. Σε περίπτωση διαφωνίας, οι σύζυγοι πρέπει να δώσουν έναν πειστικό και έντιμο λόγο γιατί βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

Τα παιδιά, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την εφηβεία, έχουν ανάγκη να γνωρίζουν τα όρια της αποδεκτής συμπεριφοράς, να ξέρουν τι προσδοκούν οι γονείς από αυτά. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσουν αυτοέλεγχο και αυτοεκτίμηση, αισθάνονται ασφαλή ακόμα και αν οι γονείς δεν είναι εκεί κοντά. Η κοινωνία είναι ο χώρος που θα τους ζητηθεί να ζήσουν -χωρίς τη μαμά και το μπαμπά- το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και για αυτό χρειάζονται σημαντική προετοιμασία. 

 

Για το ΓΟΝ.ΙΣ., Σύλλογο για την Γονεϊκή Ισότητα και τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Σοφία Μαυραγάνη, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Οικογένειας και Συντονίστρια  Σχολών Γονέων στο χώρο του σχολείου και του Μ.Κ.Ο. ΓΟΝ.ΙΣ, μοιράζεται αυτά που την εντυπωσίασαν διαβάζοντας το βιβλίο «Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού» των Kyle Pruett και Marsha Kline Pruett (Έκδοση ΓΟΝ.ΙΣ, 2013).

Ηράκλειο Αττικής, 20-02-2014

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Θα μας ενδιέφερε η άποψή σας για το παραπάνω κείμενο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Tο gonis.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gonis.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.